Twinkle | Digital Commerce

H&M en Google ontwikkelen spraakapp

2018-06-05
1000562
  • 0:56

Modeketen H&M werkt samen met Google aan de ontwikkeling van een spraakapplicatie. De app is ontwikkeld voor H&M Home, het interieursegment van de retailer.

Volgens H&M is de applicatie de eerste spraakgestuurde applicatie die is ontwikkeld binnen het fashion- en interieursegment. 'Bij de H&M Group werken we voortdurend aan innovaties die een buitengewone klantervaring creëren. De modeindustrie verandert snel en technologie is nu belangrijker dan ooit om mee te kunnen met een veranderende samenleving', aldus Elin Frendberg van H&M Group Business Development.

H&M Home Stylist

De applicatie, H&M Home Stylist genaamd, werkt op de techniek van Google Assistant, de spraakhulp van Google, en geeft suggesties, mood boards en inspiratie op het gebied van interieurstyling. De applicatie wordt getest en ontwikkeld middels de feedback van klanten van de nummer 7 van de Twinkle100.

Monki

Ook meldt het bedrijf dat dochter Monki samen met HoloMe, een bedrijf dat hologrammen ontwikkelt, samenwerkt aan menselijke hologrammen in augmented reality voor tablet of smartphone. Met die techniek is het mogelijk om negen verschillende outfits in hoge kwaliteit te bekijken.