Twinkle | Digital Commerce

Geen online aanbiedingen meer bij Vomar

2018-02-20
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

Supermarktketen Vomar stopt met het plaatsen van online aanbiedingen. Het bedrijf geeft aan dat de maximale capaciteit voor online activiteiten is bereikt.

Consumenten die de weekaanbiedingen op site willen kopen, komen sinds afgelopen maandag bedrogen uit. Zij zullen daarvoor naar de fysieke winkel moeten. Dat meldt Distrifood.

In een statement geeft directeur Aart van Haren aan: 'Onze busjes zitten gewoon vol. Daarnaast heeft onze orderpick-faciliteit haar capaciteitslimiet bereikt.'

Geen uitbreiding opslag

Het bedrijf kiest opvallend genoeg niet voor een uitbreiding van de opslagcapaciteit. 'We hadden twee opties: ofwel onze bestaande en nieuwe klanten bedienen met ons volledige assortiment ofwel minder klanten bedienen met het hele online pakket. We hebben voor de eerste optie gekozen', aldus de directeur.

Wel of niet online?

Vomar is al enige tijd bezig zijn online activiteiten op te zetten. In 2013 startte het bedrijf een proef met online verkoop. In 2014 werd die test vanwege teleurstellende resultaten in de ijskast gezet. In 2016 waagde het bedrijf weer een poging, met een nieuw e-commerce platform.