Twinkle | Digital Commerce

Amsterdam komt met online retailplatform

2018-01-31
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

De gemeente Amsterdam komt met een digitaal platform waar retailers hun diensten en producten aan bewoners kunnen aanbieden. 

Met het platform wil de gemeente dat winkeliers uit de hoofdstad hun assortiment ook online kunnen aanbieden. De gemeente ziet de online opkomst als aanleiding om het platform te starten. 

Verschillende opties

Op het nog naamloze platform kunnen consumenten op zoek gaan naar een gewenst product. Vervolgens krijgen zij te zien waar dat artikel in Amsterdam wordt aangeboden. Ze kunnen het product bestellen en bezorginformatie opzoeken. Ook is het mogelijk om te chatten met verschillende klantenservices.

Gevarieerd winkelaanbod

De gemeente Amsterdam spant samen met ondernemers om een gevarieerd aanbod op de nieuwe site te krijgen. 'Het platform brengt on- en offline vraag en aanbod van diensten en producten met elkaar in contact. Wij maken voor Amsterdammers digitaal inzichtelijk wat er bij de Amsterdamse ondernemer te koop is', meldt de gemeente.

Amsterdam volgt het voorbeeld van steden als Bonn en kleine gemeenten in België. Vanaf mei moet de pagina daadwerkelijk online zijn.