Twinkle | Digital Commerce

'Meer dan helft Nederlanders verwacht gratis same day delivery'

2017-11-15
1000562
  • 1:06

Webwinkels die same day delivery bieden, zouden daarvoor geen kosten moeten vragen, vinden veel Nederlandse consumenten; toch zegt maar een kwart van hen echt behoefte te hebben aan zo'n snelle levering.

Dat meldt MetaPack na onderzoek onder 3577 consumenten in onder meer Nederland (510), Groot-Brittannië, Duitsland en de Verenigde Staten. Van de Nederlandse consumenten gaf 53 procent aan te verwachten dat zij hun pakketjes nog dezelfde dag kosteloos thuis ontvangen. Daarmee zijn ze duidelijk in de meerderheid, vergeleken met ondervraagde shoppers van andere nationaliteiten; het gemiddelde ligt op 28 procent.

Ook blijkt dat Nederlanders die luxegoederen online aanschaffen, in vergelijking tot inwoners van andere landen graag gebruikmaken van een persoonlijke bezorging door een koerier.

Drempel orderwaarde loont

Verder constateerde MetaPack dat drie op de vier consumenten meer artikelen in zijn online winkelmandje legt wanneer die ervoor zorgen dat de order gratis bezorgd wordt. Daarnaast geeft meer dan de helft van de shoppers aan dat geldende bezorgopties bepalend zijn voor de keuze voor een webwinkel; zes op de tien webwinkelklanten verkoos weleens een e-tailer boven zijn concurrent vanwege de geboden bezorgopties.