Twinkle | Digital Commerce

Zalando zoekt cadeaus via Google Assistant

2017-11-09
1000562
  • 0:50

Google heeft zijn Assistant opengesteld voor Duitse bedrijven. Eén van de eerste ondernemingen is Zalando, die consumenten productadvies geeft in een chatgesprek met de virtuele assistent.

Google stelde in december vorig jaar al tools voor Amerikaanse retailers (Conversation Actions) beschikbaar om eigen chatbots te bouwen. Deze zijn geïntegreerd in Google Assistant en kunnen onder andere met de stem bestuurd worden.

Cadeau vinden

Zalando’s Gift Finder-chat in Google Assistant helpt online shoppers om snel het juiste cadeau te vinden in het ruime assortiment van het bedrijf. De nummer 4 van de Twinkle100 stelt een reeks vragen waarmee het kan zoeken naar een geschikt mode-item.

Koppeling met Google Home

De chatfunctie wordt eind oktober beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten. Er is nog geen koppeling met Google Home, dat nu alleen officieel in de Verenigde Staten wordt verkocht. Op termijn kan de Assistant hierin een koopfunctie krijgen, naar het voorbeeld van de shopmogelijkheid die Amerikanen momenteel hebben bij retailers als Walmart en Costco.