Twinkle | Digital Commerce

Coolblue stalt paradepaardje in Den Haag

2017-11-08
1000562
  • 1:05

Coolblue vestigt zijn negende fysieke winkel in complex New Babylon in Den Haag, pal naast het centraal station. Het nieuwe pand wordt een 'paradepaardje', aldus topman Pieter Zwart.

'Het gaat om een nieuw concept dat anders is dan wat klanten gewend zijn in de huidige acht winkels in Nederland en België', meldt Coolblue. Details daarover kan de retailer nog niet vrijgeven, vernam Twinkle. 'Alleen dat het ontzettend cool en blauw wordt.'

Fysieke spreiding

De nummer 2 van de Twinkle100 (omzet 2016: 614.680.000 euro) heeft vijf winkels in Nederland (Rotterdam, Eindhoven, Groningen, Utrecht en Amsterdam) en drie in België (Wilrijk, Lochristi en Zaventem). Bij de zuiderburen ligt een fysieke uitbreiding ook voor de hand: voornamelijk in Wallonië, waarvoor Coolblue een Franstalige webshop lanceerde.

Beter dan webshop

De fysieke winkels van Coolblue leveren veel omzet op: ze doen het opgeteld zelfs beter dan de webshop, meldde Zwart een jaar geleden. De komst van het 'paradepaardje' komt daarom niet onverwacht en werd door de topman aangekondigd bij de presentatie van de jaarcijfers van 2016. Daarbij meldde het bedrijf dat de omzet dit jaar door de miljardgrens zal breken.