Twinkle | Digital Commerce

ZIBR ziet brood in bezorging voor lokale winkeliers

2017-06-06
25331424
  • 0:58

Een nieuwe speler meldt zich op de markt voor bezorgplatforms: ZIBR is gestart met levering aan huis voor lokale retailers in Amsterdam. De start-up richt zich op 'vakmensen met liefde voor hun winkel' en wil op korte termijn uitbreiden naar Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

ZIBR selecteert zelf voor welke partijen geleverd wordt. 'We werken uitsluitend met lokale winkeliers die worden geroemd om hun vakmanschap en goede service', zegt oprichter Jeroen Kortenhorst tegen Wij Noordholland. Bij het platform zijn inmiddels diverse Amsterdamse ambachtszaken op het gebied van gebak, stomerij, bloemen, wijn en car wash aangesloten.

Particulier en zakelijk
Gedurende de introductieperiode rekent ZIBR geen bezorgkosten voor bestellingen, die door fietskoeriers worden afgeleverd. Naar eigen zeggen bezorgt de start-up 87 procent  van de orders binnen een uur. Niet alleen particulieren kunnen er bestellen, ook voor bedrijven is er een afdeling: ZIBR Zakelijk.

Boodschapjes.com
Lokale retailers kunnen straks kiezen uit bezorgplatforms, want een week geleden werd ook Boodschapjes.com gelanceerd. Dat platform richt zich eveneens op kleine zelfstandigen ter plaatse, waarbij het verdienmodel ook commissiegebaseerd is: consumenten betalen geen kosten voor deelname en een lage tot geen vergoeding voor aflevering.