Twinkle | Digital Commerce

‘Amazon Go werkt niet met grote bezoekersstroom’

2017-05-28
23181304
  • [nieuws]
  • 1:04

De kassaloze supermarkt van Amazon krijgt nu, zo aan het einde van de officiële beta-periode, een hoop kritiek te verduren. Amazon Go zou door technische problemen niet meer dan twintig shoppers in de winkel aankunnen.

De officiële openstelling voor het grote publiek wordt daarom uitgesteld, zo meldt The Wall Street Journal. Waar bij de lancering in december Amerikaanse retaildeskundigen en media nog vol lof spraken over het nieuwe type supermarkt, staan zij nu in de rij om Amazon Go af te wijzen: ‘Told ya so’.

Zonder te betalen
Amazon Go is een 100 procent mobile-enabled store. Wie beschikt over de app - Amazon testte het concept de afgelopen maanden onder eigen werknemers in Seattle - kan naar binnen lopen, boodschappen doen en zonder te betalen weer naar buiten lopen. De afrekening vindt achteraf plaats.

Twijfels
Ondanks de haperende techniek denkt Amazon dat de supermarkt begin dit jaar nog klaar moet zijn voor een verdere uitrol. Mike McNamara van concurrent Target zegt de techniek graag voor zijn eigen winkels te kopiëren als het werkt, maar twijfelt of een uitrol van het concept niet veel te kostbaar en te moeilijk is voor Amazon.