Twinkle | Digital Commerce

Webwinkels Scheer & Foppen uit de lucht

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:57

De webwinkels van Scheer & Foppen, Bobshop, Internetshop en Modern.nl zijn op zwart gegaan. Het bedrijf achter de failliete ondernemingen kon de levering van bestelde goederen naar eigen zeggen niet meer garanderen.

De shops zijn in overleg met de curatoren gesloten. Ook zijn de 56 fysieke winkels niet meer open. Daarnaast lopen de contracten met de 475 werknemers begin deze maand af. Consumenten kunnen voor service- en garantiewerkzaamheden terecht bij Expert.

In stukken
Begin juli sprak curator Bavo König al uit dat een doorstart van Scheer & Foppen er waarschijnlijk niet in zat. Er waren destijds nog geen geïnteresseerden die de hele boedel over wilden nemen. Wel hoopte hij op de verkoop van losse onderdelen van het bedrijf.

Onderhandelingen
Vóór het faillissement onderhandelde Scheer & Foppen ook al lange tijd met partijen over een overname van activiteiten. Daar zaten ‘grote, zeer grote partijen’ tussen, aldus een woordvoerder tegen Twinkle. ‘De mogelijkheden zijn uit en te na onderzocht, maar het heeft niet tot enig resultaat geleid.’