Twinkle | Digital Commerce

Marktplaats test directe koopknop in advertenties

2017-11-09
180101
  • 0:56

Marktplaats.nl test een koopknop in zijn advertenties. Daarmee wordt het mogelijk om, net als bij internationale grote zus eBay, producten direct aan te schaffen in plaats van eerst te bieden. ‘We bekijken verschillende scenario’s’.

‘Ik kan me voorstellen dat de transactie in de toekomst op een bepaalde wijze op Marktplaats gedaan wordt’, zegt general manager Benelux Olivier van Duijn in een interview van RetailWatching. De koopknop bevindt zich nog in de testfase.

Binnen of buiten Marktplaats.nl
‘Het is nog onduidelijk of de transactie óp of buiten Marktplaats gaat plaatsvinden’, aldus Van Duijn. ‘In essentie maakt dat voor ons niet uit, zolang de transactie maar plaatsvindt. Maar het is logisch om de transactie dichterbij te brengen.’

Whatsappen met verkoper
Ook is het volgend jaar mogelijk om via WhatsApp contact te leggen met de verkoper van een product. Deze functie wordt geïntegreerd in de app van Marktplaats.nl. ‘We hebben goede hoop dat dit de transactie versnelt’, zegt van Duijn. 

Lees ook:
Marktplaats koopt Nieuweautokopen.nl (19-1-2015)