Twinkle | Digital Commerce

Home24 koopt concurrent Fashion for Home

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:05

Online meubelwinkel Home24 neemt Fashion for Home over. Beide bedrijven uit Duitsland zijn actief op de Nederlandse markt. De oprichters van Fashion for Home krijgen een plek in het management van Home24, maar de online retailmerken blijven wel naast elkaar bestaan.

Fashion for Home werd in 2009 opgericht door Marc Appelhoff en Christoph Cordes. De online verkoper beschikt over zes showrooms (vijf in Duitsland en één in Oostenrijk) en een outlet in Berlijn.

Aandelentransactie
Financiële details worden in het persbericht (pdf) niet gedeeld, maar volgens Techcrunch zou de acquisitie (100 procent) geheel met aandelen zijn gefinancierd. Met de overname zegt Home24 zijn positie als 'grootste Europese online meubelverkoper' te willen verstevigen. De artikelen van Fashion for Home zullen te koop komen bij Home24, vorig jaar goed voor 160 miljoen euro omzet en een verlies van bijna 50 miljoen euro.

Made.com
Omdat Fashion for Home alleen eigen ontwerpen verkoopt, laat de overnameprooi zich vergelijken met de Britse online meubelverkoper Made.com. Die is ook in Nederland actief en boekt inmiddels 30 procent van zijn omzet buiten zijn thuismarkt.

Lees ook: Home24 opent vierde eigen magazijn, plant een vijfde (8 oktober 2015)