Twinkle | Digital Commerce

Amazon biedt extra services voor b2b-verkopers

2017-11-09
180101
  • 0:58

Verkopers op Amazon Business kunnen binnenkort extra services als langere productgarantie, installatie van elektronische apparaten en een reparatiedienst aanbieden aan hun klanten. Ook zou Amazon plannen hebben om een pensioenfonds op te richten voor zijn b2b-merchants.

Amazon Business bestaat voor 50 procent uit bedrijfsartikelen van de Amerikaanse pure player zelf, de rest wordt door externe bedrijven verkocht. Voor deze partijen wil Amazon nu de verkoopmogelijkheden uitbreiden met door de online retailer verzorgde diensten. De afgelopen periode konden merchants al een langere productgarantie aanbieden aan b2b-klanten. Dit werd volgens Internet Retailer ‘superpositief’ ontvangen.

Uitbreiding assortiment
Amazon wil de komende tijd meer producten toevoegen aan zijn b2b-marktplaats. Op de lijst staan industriële apparaten, gezondheidsproducten en diensten van professionals. Het platform bevat al artikelen voor allerlei branches, van bouwmaterialen, tot schoonmaakartikelen, tot office supplies.

Live expert
Sinds de lancering in april introduceerde Amazon zo’n dertig nieuwe features voor zijn businesstak. Onder de initiatieven is een ‘live expert’-functie: kopers kunnen live chatten met verkopers. Ook kan het Prime-abonnement voor consumenten worden gekoppeld aan Amazon Business.