Twinkle | Digital Commerce

Ketens Bas Group overgenomen door eigenaar Phone House

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:17

Dixons, iCentre en MyCom gaan verder onder de vleugels van Relevant Holdings, sinds afgelopen zomer eigenaar van Phone House en Typhone.nl. Na de nummer 28 lijft Relevant Holdings nu ook de nummer 31 van de Twinkle100 in.

Relevant Holdings laat vanochtend weten overeenstemming te hebben bereikt met curator Jan Padberg. De Bas Group, eigenaar van Dixons, iCentre en MyCom, ging vorige week (grotendeels) failliet, nadat eind september uitstel van betaling was aangevraagd.

Steven Bakker
Oprichter en voormalig ceo Steven Bakker liet kort na de surseance doorschemeren eventueel open te staan voor een terugkeer, daartoe opgeroepen door een aantal grote leveranciers. Hij zag er van af, omdat hij er de voorkeur aan geeft andere ondernemingen te begeleiden. ’Belangrijker dan dat is eigenlijk nog dat ik geloof dat verdere consolidatie van de elektronica-retail nu noodzakelijk is’, verklaarde hij in het FD. Hij zei een nieuwe eigenaar, indien gewenst en waar mogelijk, graag bij te willen staan om zoveel mogelijk arbeidsplaatsen te behouden.

Relevant Holding
De nieuwe eigenaar heet, mits ACM en AFM akkoord gaan, Relevant Holdings. De onderneming achter winkelketen Optie1 nam eerder dit jaar de gereorganiseerde winkelketen Phone House en webwinkel Typhone.nl over van het Britse Dixons Carphone.

Doorstart
Relevant Holdings houdt alle 24 iCentre-winkels, ruim dertig (van de 88) Dixons-winkels en 22 (van de 38) MyCom-winkels geopend, net als de bijbehorende webwinkels. Ongeveer de helft van de ruim duizend medewerkers zou een nieuw dienstverband krijgen aangeboden.