Twinkle | Digital Commerce

'Certificering en Permanente Educatie via e-Academy

2017-05-27
180101
  • 1:28

Thuiswinkel.org presenteert vandaag de e-Academy, opgetuigd in samenwerking met onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven. De handen zijn ineengeslagen om ‘de essentiële vaardigheden voor onze kenniseconomie te borgen’.

Een jaar na de aankondiging van de e-Academy is het actieprogramma gelanceerd. Over de noodzaak laat Thuiswinkel.org-directeur Wijnand Jongen optekenen: ‘De e-business sector is een belangrijke aanjager van de Nederlandse economie, maar bedrijven ondervinden steeds meer problemen bij het vervullen van vele duizenden vacatures. Het bedrijfsleven heeft moeite om goed geschoold personeel te vinden. Hoger onderwijs sluit onvoldoende aan op de nieuwe digitale vereisten vanuit het werkveld. Daarnaast mist de e-business sector een infrastructuur voor continue ontwikkeling van werkende professionals.’

Certificering
De e-Academy stelt zich ten doel e-business integraal onderdeel te maken van opleidingscurricula in het hoger onderwijs. Ze worden gecertificeerd op basis van vereisten uit het bedrijfsleven. De eerste e-business opleidingen, van de hogescholen Avans, Saxion, TIO, Windesheim en de Hogeschool van Amsterdam, zijn inmiddels gecertificeerd.

Permanente educatie
Het hoge tempo van de ontwikkelingen en het kennisintensieve karakter van e-commerce vereisen volgens Thuiswinkel.org ‘Life Long Learning’. Daartoe is het e-Academy Register geopend. Door het volgen van trainingen, opleidingen en (onder andere Twinkle-)congressen bij gecertificeerde aanbieders kunnen werknemers punten voor Permanente Educatie verzamelen.

Continu ontwikkelen
‘Life Long Learning is toegankelijk voor iedereen in de e-sector, van online marketeers tot online inkopers, van data-analisten tot webshopbeheerders’, aldus Jongen. ‘We verwachten dat in de komende jaren vele bedrijven in alle denkbare sectoren gekwalificeerd worden als Life Long Learning Company. Duizenden van hun medewerkers zullen zich blijvend ontwikkelen door het behalen van PE-punten. Ik roep het bedrijfsleven en het onderwijs nadrukkelijk op om zich continu te ontwikkelen op het gebied van digital commerce. Alleen door samen de uitdaging aan te gaan, kan Nederland haar positie als kenniseconomie versterken.’