Twinkle | Digital Commerce

Blendle introduceert betaalknop voor sites van uitgevers

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:04

Blendle test een betaalknop die uitgevers van kranten en tijdschriften op hun websites kunnen plaatsen. Gebruikers van de digitale kiosk kunnen artikelen direct aanschaffen zonder de site te hoeven verlaten. Vrij Nederland heeft de primeur.

‘Steeds meer kranten- en tijdschriftensites hebben betaalmuren, die oproepen om te registreren. Dat vinden veel mensen gedoe’, zegt Blendle's 'eindbaas' Alexander Klöpping. ‘Daarom hebben we een knop gemaakt waarmee Blendle-gebruikers met één klik kunnen betalen voor een stuk.’

Hobbyproject
Blendle, dat volgende week van start gaat in Duitsland, telt inmiddels meer dan vierhonderdduizend accounts. ‘De knop hebben we gemaakt in onze vrije tijd’, stelt Klöpping. ‘Het is een beetje een hobbyproject. Maar als ik de eerste reacties zie, zou de knop wel eens groter kunnen worden dan Blendle zelf.’ Medeoprichter Klöpping geeft aan dat Nederlandse, Duitse en Amerikaanse uitgevers zich reeds geïnteresseerd hebben getoond in de oplossing.

Doorlezen met Blendle
Op de site van testpartner Vrij Nederland worden artikelen na een aantal regels afgebroken. Als gebruikers op de ‘Doorlezen met Blendle’-button klikken wordt er tegoed afgetrokken van hun Blendle-portemonnee. Net als op Blendle zelf kunnen lezers hun geld terugvragen als het artikel niet bevalt.