Twinkle | Digital Commerce

Airbnb test programma voor zakenreizen in San Francisco

2017-05-27
180101
  • 1:06

Airbnb is in San Francisco een test gestart met accommodaties speciaal voor business reizigers. Daarmee zet de peer-to-peer (p2p) site een volgende stap in de verhuur voor zakenreizen.

Airbnb heeft een aantal hosts van accommodaties in San Francisco gevraagd om hun verblijf ‘business ready’ te maken. Dit betekent onder andere dat reizigers 24 uur per dag kunnen inchecken, er koffie, thee en water beschikbaar is op de kamer en dat de locatie laptopvriendelijk is.

Vijf sterren
Ook dienen eerdere gasten van de ruimte in 60 procent van de gevallen vijf sterren te hebben gegeven voor netheid en nauwkeurigheid in de communicatie met de reiziger, zo meldt reisnieuwssite Tnooz.

Data delen
Volgens Marc McCabe, hoofd business travel binnen Airbnb, kan de p2p-site informatie over werkende reizigers verzamelen en deze data aan bedrijven doorgeven. Het gaat om info over de duur van een verblijf, de data waarop werknemers reizen en de locaties.

Zoeken
Het is volgens Tnooz nog niet mogelijk om als business traveler op Airbnb te zoeken naar een geschikte accommodatie. Airbnb.nl heeft al wel een speciale pagina voor zakenreizen, maar van daaruit kunnen werknemers alleen nog zoeken in het consumentenaanbod. Bovengenoemde criteria voor zakenreizen kunnen nog niet apart worden aangevinkt in de zoekfilter.