Twinkle | Digital Commerce

‘Booking.com moet stoppen met laagsteprijsgarantie’

2017-05-27
180102
  • [nieuws]
  • 0:55

Booking.com mag in Duitsland geen afspraken meer maken om altijd de laagste prijs en meest gunstige boekingsvoorwaarden voor hotelkamers aan te bieden aan consumenten. De laagsteprijsgarantie is oneerlijk voor de concurrentie.

Dat zegt de Duitse concurrentiewaakhond het Bundeskartellamt volgens Duitse media.

Keuzevrijheid
Het Bundeskartellamt pleit ervoor dat Booking.com bij onze oosterburen geen laagsteprijsgarantie meer biedt. De concurrentie zou deze prijsafspraken met hotels niet hebben, wat de keuzevrijheid voor consumenten zou beperken. Booking.com zou namelijk altijd goedkoper zijn dan zijn opponenten en dus de meest logische keuze zijn voor klanten.

Expedia en HRS
Eind 2013 werd Hotel Reservation Service in Duitsland al gesommeerd om te stoppen met zijn laagsteprijsgarantie. Booking.com en Expedia waren eerder niet van plan om hun prijzen aan te passen. ‘Daarom zijn we voornemens om nu eerst Booking.com, veruit het grootste hotel portal, te verbieden in Duitsland de laagste prijzen te blijven garanderen’, zegt voorzitter van het Bundeskartellamt, Andreas Mundt, volgens nieuwssite BizTravel.

Lees ook:
- ‘Laagste prijsgarantie misleidend’ (17-7-2014)