Twinkle | Digital Commerce

‘Albert Heijn lanceert Belgische webshop volgende maand’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:04
Albert Heijn zou van plan zijn om in maart een webshop voor de Belgische markt te openen. De eerste afhaalpunten zouden in Lokeren, Gent en Antwerpen komen. Albert Heijn België kreeg deze week al dezelfde nieuwe website als in Nederland.

‘Feijn! Binnenkort kan je op deze website supermakkelijk al je boodschappen doen, waar en wanneer je maar wil’, zo staat op Ah.be vermeld. Een eerste aanwijzing, die gisteren werd versterkt door een kaart met daarop drie afhaallocaties voor online bestellingen. Deze kaart, gezien door de Vlaamse krant De Tijd, werd later weer verwijderd.

De krant voorspelt dat de webshop in maart open zal gaan. Albert Heijn was vanmiddag niet bereikbaar voor commentaar op de opening. In december kon een woordvoerster enkel melden dat het bedrijf in 2015 met online bestellen in België zou starten.

Bol.com-afhaalpunt
De lay-out van het nieuwbakken Ah.be lijkt sterk op de Nederlandse versie die in november vorig jaar werd gelanceerd. De site is mobile first gericht. Op de Belgische website is het nu enkel nog mogelijk om producten in de supermarkt te reserveren. Ook kunnen Bol.com-orders al afgehaald worden in de fysieke winkels.