Twinkle | Digital Commerce

Topshop maakt stap naar China met Shangpin.com

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:59

Topshop en zijn zuster Miss Selfridge hebben een samenwerking gesloten met ShangPin.com voor de online verkoop van de merken in China. De kleding van de Arcadia Group-dochterondernemingen is vanaf september op het populaire platform te vinden.

ShangPin heeft sinds zijn oprichting vijf miljoen Chinese consumenten op zijn site verwelkomd. Het bedrijf verkoopt merken uiteenlopend van Burberry tot Oasis, meldt Retail Week. Topshop en Miss Selfridge willen het platform gebruiken om naamsbekendheid te verkrijgen in China.

Fysiek aanwezig
Het Britse moederbedrijf Arcadia toont al enkele jaren interesse in China als nieuwe verkoopmarkt. Topshop is momenteel nog niet fysiek aanwezig in China, maar heeft wel al twee winkels in Hongkong. Met ShangPin moet de expansie naar China sneller mogelijk worden.

Topshop bij Zalando en De Bijenkorf
Topshop heeft in Europa al een aantal samenwerkingen gesloten met externe partijen voor de verkoop van het merk. Zo ligt de kleding van de Britse keten bij De Bijenkorf en heeft Zalando vanaf de herfst de producten van Topshop en mannelijke tegenhanger Topman in het assortiment.