Twinkle | Digital Commerce

Twinkle volgt LOEY Starters Awards voor e-commerce

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:44

De stichting LOEY reikt dit jaar voor het eerst onderscheidingen uit aan startende ondernemers in e-commerce en vier andere takken van de online industrie in Nederland. Tot en met 8 augustus kunnen online verkopers en toeleveranciers zichzelf inschrijven. Ook anderen kunnen dat doen.

Jaarlijks reikt de stichting LOEY (Leading Entrepreneur Of the Year) een award uit aan de beste online ondernemer van Nederland. De prestigieuze onafhankelijke prijs werd onder andere gewonnen door Coolblue's Pieter Zwart (2012) en Zoover's Stephan Bosman (2010). Daarnaast werd de afgelopen jaren steeds een Starters Award uitgereikt aan een veelbelovende webondernemer, vorig jaar in ontvangst genomen door Scoupy's Valentijn Bras (zie eregalerij).

Vijf Starters Awards
In een veranderde opzet worden dit jaar vijf LOEY Starters Awards vergeven, voor ondernemers in e-commerce, tech, marketing & media, education en e-health. Twinkle zal verslag doen van de race om de prijs in de e-commerce categorie. Voor alle startersprijzen geldt dat kanshebbers minimaal een half jaar en maximaal drie jaar bezig mogen zijn met hun onderneming en dat ze daarnaast maximaal nog één ander bedrijf mogen voeren. Gegadigden kunnen zichzelf inschrijven of door anderen worden opgegeven. Per categorie selecteert een vakjury drie bedrijven, waarop vervolgens kan worden gestemd door het publiek. Zo worden de vijf winnaars uit de vijftien genomineerden bepaald.

Finalisten
De LOEY Starters Awards worden uitgereikt op 3 september. Finalisten komen in aanraking met een netwerk van topondernemers, aldus LOEY-juryvoorzitter, voormalig kanshebber en fonQ-oprichter Patrick Kerssemakers: ‘Juist voor jonge ondernemers is het bijzonder om aan tafel te kunnen zitten met de grote jongens uit de online industrie. Met de aanwezigheid van starters maken we groei, innovatie en inspiratie zichtbaar voor andere starters in de industrie.’

Starters in Twinkle
Winnaars mogen behalve nieuwe contacten en een bokaal ook media-aandacht tegemoet zien.  Zo zal Twinkle online en in het magazine rapporteren over de LOEY Starters Awards voor e-commerce. Een aantal deelnemende jonge bedrijven, waaronder ook toeleveranciers, wordt besproken in Twinkle nummer 7 van dit jaar. Een interview met de winnaar leest u in nummer 8.