Twinkle | Digital Commerce

NetSuite koopt Venda voor Europese expansie

2017-05-27
180101
  • 1:02

NetSuite, een Amerikaanse softwareverkoper, neemt de Britse e-commerce platformaanbieder Venda over. Daarmee wil NetSuite een positie claimen op de Europese online retailmarkt.


Op de klantenlijst van Venda staan online retailers als Tesco, Debenhams TK Maxx, Bonmarché en voetbalclub Arsenal. Enkele jaren geleden maakte het bedrijf uit Londen een entree op de Nederlandse markt, aan de hand van internetbureau Virtual Affairs. Veel bekendheid geniet het cloud-gebaseerde SaaS-platform (Software as a Service) hier niet.

SuiteCommerce
NetSuite is groot geworden als aanbieder van software voor CRM (customer relationship management) en ERP (enterprise resource planning). Met SuiteCommerce begaf het zich twee jaar geleden voor het eerst direct op het terrein van e-commerce, aldus de Britse vaktitel Internet Retailing.

Expansie
Volgens NetSuite moet de acquisitie (pdf) van Venda helpen bij de expansie op de Europese e-commerce markt. Diensten van beide bedrijven zullen gecombineerd worden aangeboden aan met name grote online verkopers, zowel B2C als B2C. Hoeveel NetSuite voor Venda betaalt is onduidelijk.

Overnamegolf
De overname past in een rij van eerdere acquisities die inzetten op een koppeling van verkoopplatformen en klantdata: IBM kocht Unica, Sterling Commerce en Coremetrics, SAP werd eigenaar van Hybris, dat vervolgens een pact sloot met Accenture.