Twinkle | Digital Commerce

Ibrahim Ibrahim over ritualtainment

2017-05-27
180101
  • 0:58

Om onderscheidend te zijn moeten retailers zich afvragen wat hun rituelen zijn. ‘Wat is je welkomstritueel? Wat is je afscheidsritueel? Wat is afhaalritueel bij click & collect? Wat is je paskamerritueel?’


Dat zegt de Britse retailgoeroe Ibrahim Ibrahim in een videogesprek met MondayMorningMovies, een inspiratieplatform van de Belgische Indie Group. Namens het platform interviewde Cis Scherpereel Ibrahim afgelopen maand op de Global E-commerce Summit in Barcelona.

Ritualtainment
Ibrahim is voor Portland Design dagelijks bezig met het vormgeven van winkelomgevingen en winkelbelevingen. In de Catalaanse hoofdstad hield hij een gloedvol betoog over de toekomst van retail, waarover u eerder heeft kunnen lezen op deze site. Net als in zijn presentatie staat ook in het videogesprek ‘ritualtainment’ centraal. U kunt het interview met Ibrahim Ibrahim hieronder bekijken:

Michel Schaeffer
In dezelfde serie stelde Cis Scherpereel eerder vragen aan Michel Schaeffer van Bol.com, dat in Barcelona werd onderscheiden met de Entrepreneurial Award. U kunt het interview hier bekijken.