Twinkle | Digital Commerce

De grootste online retailers van Europa

2017-05-27
225225
  • [nieuws]
  • 1:44

Internet Retailer heeft opnieuw een lijst opgesteld met de grootste online retailers in Europa naar omzet. De vijfhonderd bedrijven waren afgelopen jaar samen goed voor 155,23 miljard dollar omzet, aldus de vaktitel, 17 procent meer dan in 2012.

Ook in de Verenigde Staten noteerden de vijfhonderd grootste online retailers afgelopen jaar 17 procent groei, maar de totale bestedingen daar lagen wel ruim honderd miljard dollar hoger dan in Europa. Ze kwamen uit op 255,61 miljard dollar, volgens de berekeningen en schattingen van Internet Retailer.

Top 10
Hieronder vindt u de complete Europese top 10 van online retailers naar omzet in 2013:

Te zien is dat koploper Amazon en runner-up Otto Group hun posities hebben behouden, maar dat de meeste andere top 10-spelers in 2013 harder zijn gegroeid. Tesco klom van plek 5 naar plek 3, John Lewis stormt de top 10 binnen, waar het eveneens Britse Sainsbury's uit is gevallen.

Hardste groeiers
Internet Retailer stelde ook een top 10 op van bedrijven met de grootste online omzetgroei in het afgelopen jaar. Nederlandse bedrijven ontbreken daarin, zoals u hieronder kunt zien:Meer landen, meer groei
Internet Retailer merkt op dat de 27 spelers uit zijn Top 500 Europe met sites in minimaal drie landen afgelopen jaar beter boerden dan gemiddeld. Het gaat om de helft van de top 10-spelers en daarnaast onder andere om Asos, Brandos, Dixons, Ikea, Media Saturn en Bandos. Hun gemiddelde groei bedroeg afgelopen jaar ruim 29 procent. Cross-border e-commerce loont, wil Internet Retailer maar duidelijk maken:

Ahold
Internet Retailer heeft de omzetlijst voor ons continent op deze dag van de Europese verkiezingen voor de vierde keer gepubliceerd. Vorig jaar was Twinkle100-aanvoerder Ahold met een twintigste plaats de beste scorende Nederlandse partij. Welke Nederlandse bedrijven de lijst dit jaar gehaald hebben en op welke plek ze staan maakt Internet Retailer niet kosteloos openbaar.

Twinkle100
Twinkle werkt opnieuw aan een overzicht van de grootste online retailers, de grootste online reisverkopers en dit keer ook de grootste online verzekeraars van ons land. U kunt tips voor de Twinkle100 mailen naar redactie@twinkle100.nl.