Twinkle | Digital Commerce

Snelgroeidende woonwebshop Loaf gaat de straat op

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:16

Loaf, een van de snelst groeiende Britse internetverkopers, zoekt naar locaties in Londen om zijn entree te maken in de fysieke winkelstraat. Op dit moment beschikt de meubelverkoper alleen nog over een showroom bij zijn kantoor in het hoofdstedelijke Notting Hill.

Loaf startte zes jaar geleden als The Sleep Room met de online verkoop van bedden, die in opdracht van de pure player werden gefabriceerd. Het aanbod werd in de loop der jaren uitgebreid met onder andere sofa’s en keukenmeubilair, wat de naamswijziging in 2012 verklaart.

10 winkels in 2018
De afgelopen drie jaar groeide Loaf, dat zich voorstaat op een eenvoudig aankoopproces en goede prijzen, met gemiddeld 81 procent in omzet. Om op die voet verder te groeien zoekt het bedrijf nu naar om te beginnen vijf winkellocaties in Londen, die binnen drie jaar geopend moeten zijn. In 2018 moet de online retailer ook beschikken over vijf winkels in het zuidoosten van Engeland. Loaf werkt in zijn zoektocht samen met retailvastgoedadviseur MMX Retail, schrijft de Britse vaktitel Furniture News.  

Investering
De Loaf Shacks, zoals de winkels voorlopig worden genoemd, moeten klanten van de webwinkel de kans bieden om live kennis te maken met het steeds ruimere assortiment en de gelegenheid geven om meubels voor aanschaf te zien en te voelen. De bouw van de winkels wordt mede mogelijk gemaakt door een recente investering van Moonson in Loaf.