Twinkle | Digital Commerce

Paul Nijhof vertrekt naar 3SI (Otto Group)

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:08

Paul Nijhof, voorheen ceo van RFS Holland Holding (Wehkamp.nl, Create2Fit en Fonq.nl), gaat per 1 januari leiding geven aan de e-commerce afdeling van het Franse 3SI. Dit bedrijf wordt per deze datum onderdeel van de Duitse Otto Group. 

Nijhof wordt verantwoordelijk voor de e-commerce activiteiten van 3SI, dat vooral actief is in Frankrijk, België, Duitsland en Spanje. De aanstelling valt samen met de volledige overname van het Franse bedrijf door de Otto Group. Deze had al sinds 1981 een meerderheidsbelang (51 procent) in 3SI, maar maakte in juli van dit jaar bekend interesse te hebben om het bedrijf in zijn geheel te kopen.

E-commerce gigant
Met een webomzet van 1,22 miljard euro bezet Group 3SI (3 Suisses International) de twaalfde plaats in de Europe 500 van Internet Retailer, een lijst met de grootste online verkopers naar omzet op ons continent. Boven het Franse concern staan drie Amerikaanse bedrijven (lijstaanvoerder Amazon, Staples en Apple) genoteerd. Worden die buiten beschouwing gelaten, dan behoort 3SI tot de tien grootste e-commerce Europese ondernemingen.

Aandeelhouder
Nijhof vertrok in mei na 12,5 jaar bij RFS Holland Holding om zich op een ‘nieuwe uitdaging’ te kunnen richten. Wel bleef hij aan als aandeelhouder van de nummer twee van de Twinkle100.