Twinkle | Digital Commerce

Schoenenmerk Toms in Nederland met webshop en kantoor

2017-05-27
180101
  • 0:57

Het Amerikaanse schoenenbedrijf Toms heeft Amsterdam gekozen als locatie voor een nieuw hoofdkantoor. Het bedrijf lanceerde vorige week al een dedicated webshop voor Nederlandse consumenten.

Shoptoms.nl is gevuld met schoenen en zonnebrillen van het Amerikaanse schoenenmerk Toms. Het label maakt gebruik van het One for One-principe: voor elk paar schoenen dat in de webshop verkocht wordt, krijgt een kind in een ontwikkelingsland ook een paar. Bij de aankoop van een zonnebril wordt door Toms geld gedoneerd voor het verbeteren van het zicht van een kind in een arm land. Dit vertaalt zich in een bril op sterkte, medische behandeling of een zichtreddende operatie.

10 miljoen schoenen
Sinds de oprichting in 2006 heeft Toms al 10 miljoen paar schoenen bij kinderen in zestig landen bezorgd. Toms lanceerde de Nederlandse webshop volgens FashionUnited om bekender te worden bij een breder publiek. Het bedrijf is momenteel op zoek naar diverse personeelsleden voor zijn kantoor in Amsterdam. Waar deze zich bevindt is onduidelijk. Het schoenenmerk is naast Nederland en Amerika online aanwezig in Groot-Brittannië, Canada en Australië.