Twinkle | Digital Commerce

Otto bouwt distributiecentrum in Rusland

2017-05-27
180101
  • 1:24

Otto bouwt een nieuw groot logistiek centrum in het Russische Tver. Het postorderbedrijf wil daarmee zijn positie in Rusland versterken.

Het nieuwe distributiecentrum in Tver, zo’n 170 kilometer ten noordwesten van Moskou, zal gaan zorgen voor zevenhonderd arbeidsplaatsen, meldt het Duitse Handelsblatt. Otto investeert de komende tijd 50 miljoen euro om onder andere de bouw van het centrum te realiseren.

Logistieke uitdaging
‘Een van de grootste uitdagingen in Rusland voor internetondernemingen is het transport van goederen over duizenden kilometers’, vertelt bestuursvoorzitter Michael Otto. ‘Dit gaat niet altijd even vlekkeloos met het Russische nationale postbedrijf. Deze staan namelijk ook voor enorme logistieke uitdagingen.’ De pakketten uit het buitenland kunnen daarom soms weken later worden geleverd, meldt Handelsblatt.

Bureaucratie
Ook zijn er problemen rond de bureaucratie in het land. Otto: ‘In de beginjaren dat wij leverden aan Rusland was de invoer van bestelde artikelen erg moeilijk. Zeker, omdat onze vrachtwagens wel eens aan de grens in beslag werden genomen.’ Otto denkt er nu met de komst van het nieuwe logistieke centrum aan om met Russische ontwerpers te gaan samenwerken voor uitbreiding van Otto's assortiment in het land. ‘De Russen zijn even modieus als de Duitse of Franse consument. Zij doen tegenwoordig op modegebied evenveel mee als klanten uit andere landen uit Europa', zegt Otto.

19 miljard euro omzet
Otto is in Rusland marktleider op het gebied van verkoop op afstand met een omzet van 550 miljoen euro. Er werken momenteel zo’n tweeduizend werknemers bij de Russische tak van het bedrijf. Het nieuwe logistiek centrum moet zorgen voor verdere groei in Rusland, waardoor Otto over vijf jaar uitkomt op een verwachte omzet van 19 miljard euro.