Twinkle | Digital Commerce

EBay start met pilot curated shopping op Britse website

2017-05-27
180101
  • 1:15

EBay is op zijn Britse website gestart met het testen van curated shopping. Klanten uit Groot-Brittannië krijgen op het platform een gepersonaliseerd aanbod van kleding, schoenen en accessoires te zien, gebaseerd op hun maten en modevoorkeuren.

EBay is voor de nieuwe manier van shoppen op het platform een samenwerking aangegaan met het Londense modetechnologiebedrijf Dressipi. Oprichters Donna Kelly en Sarah McVittie hebben een curated shopping tool ontwikkeld die momenteel al door diverse online retailers wordt gebruikt. De tool is geïntegreerd in de eBay Fashion Gallery op Ebay.co.uk, meldt The Next Web.

Passend aanbod
Britse consumenten krijgen in Dressipi’s tool een vragenlijst voorgeschoteld waarin zij onder andere aan kunnen geven wat hun kledingmaten zijn en welke modemerken zij interessant vinden. Aan de hand van de antwoorden selecteert het team van Dressipi producten uit de Fashion Gallery van eBay die voor de consument wellicht interessant zouden kunnen zijn.

Het is nog onbekend of eBay de functie ook in andere landen gaat testen.

Modebranche
De curated shopping tool is een van de plannen die eBay dit jaar uitvoert op het gebied van mode. Het handelsplatform bracht in juni naar buiten een webshop voor luxemerken te willen openen. Op deze site, die in het voorjaar van 2014 gelanceerd moet worden, verkoopt het bedrijf straks high end fashion tegen de volle prijs. EBay is hiervoor al in gesprek met diverse bekende modeontwerpers.