Twinkle | Digital Commerce

Amazon domineert Amerikaanse markt ook op mobiel

2017-05-27
180101
  • 1:19

Amazon domineert de Amerikaanse online shoppingmarkt niet alleen via de desktop, maar ook op mobiel. Zes op de tien mobiele consumenten brachten afgelopen april een bezoek aan de marktleider.


Amazon ontving in de maand april 64,9 miljoen mobiele consumenten (inclusief Zappos.com en IMD.com) via het mobiele internet of een app, rapporteert comScore volgens Internetretailer.com. Dit is 59,4 procent van het totale mobiele shoppubliek van 109,2 miljoen consumenten in die maand.

EBay doet het niet verkeerd als tweede in de lijst van meest bezochte e-commerce sites via mobiel in Amerika. Het handelsplatform werd in de maand april 38,2 miljoen keer bezocht, wat 35 procent van het totale mobiele publiek vertegenwoordigde in die maand.

Amazon en eBay hebben een flinke afstand op de rest van de top tien mobiele retailers die comScore heeft samengesteld:

Tien jaar koploper
Amazon bezet dit jaar voor de tiende keer de nummer één positie van de Top 500 van Internet Retailer. Meer dan de helft van de Amerikanen kopen maandelijks bij het bedrijf. Amazon draaide in 2012 net als het jaar ervoor meer omzet dan de rest van de top 10 uit de Top 500 samen. Ook de grote Amerikaanse invloed op de Europese markt is bijna geheel toe te schrijven aan de activiteiten van Amazon.

Populairste app
EBay mag zich ondertussen eigenaar noemen van de populairste mobiele shopping app van de Verenigde Staten. 14,3 procent van alle smartphone-bezitters gebruikt de applicatie (zowel voor iPhone als Android) iedere maand. Gemiddeld raadplegen ze de app in die periode 34,6 keer.