Twinkle | Digital Commerce

Conrad breidt fysiek winkelconcept uit in Arnhem

2017-11-09
180101
  • 1:22

Conrad heeft in Arnhem een fysieke ‘augmented reality kortinswinkel’ geopend. De shop is een vervolgproject van de Conrad-pop-up stores in Enschede begin dit jaar.

Net als in de fysieke winkels in Enschede, die op 11 maart de deuren weer sloten, krijgen consumenten in Arnhem met een smartphone korting op het gehele assortiment van ruim tweehonderdduizend producten van de nummer 28 uit de Twinkle100. Met behulp van een Layar-applicatie kunnen producten in de shop worden gescand en de korting mobiel worden opgehaald.

Reviews
Nieuw in de winkel is de mogelijkheid om op de mobiele telefoon informatie en reviews te lezen over een product uit de fysieke shop. ‘In de app kunnen consumenten bladeren door alle door klanten geschreven reviews van de afgebeelde producten’, zegt Conrad in een persbericht. ‘Bovendien kan men het merk Conrad beter leren kennen door onder andere de meest recente reclamevideo te bekijken en door het Youtube-kanaal te scrollen.’

Innovatie
Frank de Groot, managing director van Conrad Electronic Benelux, is enthousiast over het project: ‘Omdat innovatie hoog in het vaandel van Conrad staat, wilden we na de pop-up stores in Enschede weer een stap verder gaan. De klant kan nu met zijn smartphone letterlijk in de wereld van Conrad stappen. We hebben namelijk meer dan 100.000 productreviews van klanten op onze website staan, die nu via de Layar-app direct in de Arnhemse winkelstraat op te roepen en te lezen zijn. Zo weet een klant voor de daadwerkelijke aankoop direct wat hij kan verwachten van het betreffende product.’

De winkel in de Arnhemse Jansstraat is tot en met 30 juni geopend, waarna de shop op een andere locatie opnieuw zal verschijnen.