Twinkle | Digital Commerce

Online winkelen vanuit tablet-only woonmagazine

2017-05-27
180101
  • 1:28

Het Rotterdamse Blend Media heeft een iPad-only woonmagazine gelanceerd van waaruit direct in een bijbehorende webshop kan worden besteld. ‘Entrez lees je niet, maar beleef je.’


Entrez toont interieurrapportages met producten die in de webshop kunnen worden aangeschaft. ‘Inspiratie voor ons huis doen we vooral op door het interieur van andere huizen te bekijken, één van de redenen waarom Funda zo populair is’, meldt Blend Media. Entrez speelt op in op deze behoefte door mooie huizen, die in (stille) verkoop zijn, in de vorm van redactionele reportages te presenteren. De interieurs van de huizen zijn mede door de bewoners zelf gestyled voor de foto's in het magazine. Mensen die hun huis te koop hebben staan, kunnen zich aanmelden voor een reportage in het 'blad'.

Echte omgeving
‘In Entrez worden de producten in een “echte” omgeving getoond, klik je op een product en bezoek je meteen de webshop’, vertelt Natasha Tjon-A-Loi, uitgever en hoofdredacteur van Entrez. ‘Wanneer je klaar bent, swipe je gewoon verder in het magazine.’ Ook kunnen lezers een bezoek brengen aan een van de fysieke winkels van de partners van het magazine. In de webshop staat per product aangegeven welke leverancier het artikel aanbiedt.

Toekomst
Tjon-A-Loi: ‘De huidige markt vraagt om interactie en nieuwe ideeën. Daarom is het juist nu de tijd om een nieuwe titel te introduceren. Maar dan wél toekomstgericht en vernieuwend, gebruikmakend van de nieuwste technologieën. Interactie in magazines en meteen online shoppen is de toekomst. Entrez wordt daarom alleen op tablet uitgebracht, eerst alleen voor iPad en later ook voor Android.’

Abonnement
Entrez verschijnt tweemaandelijks en is vooralsnog alleen verkrijgbaar in de App Store. Het eerste nummer is gratis. Daarna kan een halfjaarabonnement (drie edities) worden aangeschaft voor 4,49 euro. Losse nummers zijn 2,69 euro per stuk.