Twinkle | Digital Commerce

‘Schaalbaarheid psp’s issue voor webwinkeliers’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:11

Een op de acht Nederlandse webwinkeliers zegt binnen een jaar van payment service provider (psp) te willen wisselen. Die wens leeft in de meeste gevallen omdat de psp van dienst de groei van het transactievolume niet kan faciliteren.


Dat zei Max Geerling van Currence vanmiddag op het Online Betaal Congres in Amsterdam. Hij presenteerde resultaten uit een enquête over online betalen, uitgevoerd onder ruim vierhonderd grote, middelgrote en kleine online verkopers in Nederland. Vorig jaar werd een soortgelijk onderzoek gepresenteerd. Daaruit bleek dat veel webwinkeliers bij de keus voor betaalmethoden varen op het advies van psp’s.

'Hoop gedoe'
De macht van de als weinig innovatief beoordeelde psp’s is aanzienlijk, maar veel van hun klanten zien zich gedwongen over te stappen naar een concurrent. Dat komt volgens Geerling niet zozeer door de tarieven, maar eerder door de onmogelijkheid om transactiegroei te realiseren. ‘Het wisselen van aanbieder is een issue', aldus Geerling, 'het brengt voor de webwinkelier een hoop gedoe met zich mee. Allemaal aandacht die niet naar de verkoopactiviteiten uitgaat.’

Schaalbaarheid
Geerling raadt e-commerce bedrijven dan ook aan goed te kijken naar de schaalbaarheid van een psp, voor ze er ermee in ze gaan.
  
NB: de onderzoeksresultaten van Currence vindt u in onderstaande link (pdf).

Size: 585.2K bytes Modified: 2 June 2016, 14:46