Twinkle | Digital Commerce

Sanoma begonnen met medicijnverkoop op Leef.nl

2017-05-27
18984
  • 1:05

Sanoma Media is begonnen met de online verkoop van medicijnen op Leef.nl. Het uitgeefconcern werkt samen met NControl, een dochter van de farmaceutische groothandel Mosadex. Van de zeshonderd aangesloten apotheken verkoopt ongeveer de helft nu op Leef.nl.
 
Twinkle meldde in september dat Sanoma en NControl bouwden aan medisch internetwarenhuis Wellsens. Die naam is na juridisch getouwtrek veranderd in Leef.nl. De site werd een maand geleden gepresenteerd (zie ook video) en daarna in relatieve stilte in de lucht gebracht. Het assortiment zal in fasen worden uitgebreid. Ook is een magazine in de maak, dat onder andere via apotheken wordt verspreid.

Centrale webapotheek
NControl biedt aangesloten apothekers online ondersteuning bij het leveren van farmaceutische zorg, het optimaliseren van bedrijfseconomische zaken en het versterken van de commerciële positie. Met een centrale webapotheek wil NControl de ondernemers helpen bij internetverkoop. Sanoma Media helpt de Mosadex-dochter daar weer bij.

Bezorging
De bij Leef.nl aangesloten apotheken dragen zorg voor de bezorging van receptgeneesmiddelen en herhaalmedicatie (veelal binnen 24 uur). Receptvrije geneesmiddelen, zelfzorgproducten en hulpmiddelen kunnen ofwel worden bezorgd ofwel afgehaald.

NB: In het laatste nummer van Twinkle vindt u een uitgebreid artikel over Leef.nl. Dat kunt u ook hier lezen.