Twinkle | Digital Commerce

E-Plaza sluit ook zijn digitale deuren

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:12

Nadat vorig jaar alle 58 fysieke winkels van de gameformule E-Plaza werden gesloten, heeft eigenaar Blokker Holding nu ook de webshop offline gehaald. De bezoeker wordt doorgeleid naar de online winkel van Bart Smit.


Wie de webshop van E-Plaza bezoekt krijgt een scherm te zien waarop staat dat er geen bestellingen meer kunnen worden geplaatst in verband met het sluiten van de digitale deuren. Ook zijn alle Eplaza.com- accounts afgesloten. Al gedane reserveringen van klanten worden verder verwerkt door Bart Smit. ‘Ook de garantie en service van op Eplaza.com gekochte of gereserveerde producten zullen door Bart Smit worden gewaarborgd’, schrijft E-Plaza op zijn website.

Zwaar weer in de branche
In 2012 ging Mediaoffer.nl, een andere verkoper van onder andere (spellen voor) Nintendo, Xbox en PlayStation failliet. Mede-eigenaar Robin Gerrits sprak toen van ‘zwaar weer in de branche’, vooral omdat fysieke games terrein verliezen aan wat hij gamen in de cloud noemde: ‘Het gaat toe naar een soort Spotify voor games. Uitgevers en leveranciers worstelen daar ook mee.’

Andere formules
Vorig jaar september gaf Blokker Holding, eigenaar van ketens als Blokker, Bart Smit, Intertoys, Xenos, Marskramer en Leen Bakker, na sluiting van de fysieke E-Plaza-winkels aan het ‘overgrote deel’ van de medewerkers over te plaatsen naar andere ketens. De winkelpanden wilde het concern in gaan vullen met andere formules uit de eigen stal.