Twinkle | Digital Commerce

8 tips voor video SEO

2017-05-27
180101
  • 3:47

Wat zijn de belangrijkste stappen die u dient te nemen om uw videocontent te optimaliseren voor zoekmachines? Mark Robertson, oprichter en publisher van ReelSEO, geeft op Video-commerce.org acht best practices.

 
1. Fris uw algemene kennis van SEO op
Het optimaliseren van video voor zoekmachines is niet een opzichzelfstaande discipline, maar eigenlijk een verlengstuk van SEO. Standaard SEO best practices, zoals goed doordachte navigatie, sitestructuur, interne links en title tags, zijn essentieel om verkeer naar uw website te krijgen. Als u eenmaal een goed geoptimaliseerde website heeft, dan zullen uw videoresultaten vanzelf beter ranken.

Neem bijvoorbeeld Spanx.com. Na het verbeteren van de paginatitels, metadata en links zagen zij een zichtbare stijging in video pageviews.2. Start met keyword research
Het is niet zo zinvol om met zinnen waar niemand op zoekt als eerste te ranken. Daarom is het belangrijk om te beginnen met keyword research bij het optimaliseren van videocontent. YouTube is een geweldige keyword research tool voor video. Als u naar Youtube.com gaat en wat zoekopdrachten invoert, is het eenvoudig om gerelateerde zoekopdrachten op te diepen die worden gebruikt voor het vinden van bepaalde videocontent.Als u uw zoekopdrachten filtert, ziet u nog meer voorbeelden:De zoekwoordensuggesties van Google kunnen ook nuttig zijn om te bepalen waar mensen naar zoeken, net als andere keyword research tools waar u wellicht toegang tot heeft:3. Voeg een video sitemap toe aan Google
Het kan vrij moeilijk zijn voor Google om video’s te vinden op uw pagina’s. De beste manier om ervoor te zorgen dat Google uw video’s kan vinden is door:
1. het creëren van een XML video sitemap die de zoekmachine precies vertelt waar uw pagina is en waar uw video is, samen met wat andere informatie.
2. uw video sitemap in te dienen via Google’s webmaster tools
3. Als u dat heeft gedaan crawlt Google uw pagina om te controleren of de video bestaat. In de meeste gevallen indexeert Google waar deze kan worden weergegeven in de universele zoekresultaten.

Maar hoe weet u of Google uw video’s heeft geïndexeerd? De eenvoudigste manier om dit te controleren is om via Google Videos een zoekopdracht te doen met site: uwwebsite (zonder spaties), om zo te zien hoeveel video’s op uw website zijn geïndexeerd en om vast te stellen of er sprake is van een mismatch.4. Test het toevoegen van videotranscripties
Het kan van toegevoegde waarde zijn om transcripties toe te voegen aan uw video’s. Liveclicker onderzocht 37 pagina’s voor en na het toevoegen van transcripties. Pagina’s met transcripties ontvingen gemiddeld 16 procent meer omzet dan voorheen (zonder transcripties). Waarom? De stijging was waarschijnlijk gerelateerd aan toename van verkeer door middel van long-tail zoekopdrachten als gevolg van overeenkomsten in de transcripties.

Hoe dient u transcripties op te nemen? Idealiter in de broncode in plaats van verborgen voor uw bezoekers. Het is prima om de transcriptie van de video onderaan de pagina te plaatsen, maar het moet wel representatief zijn voor de inhoud van uw video en niet worden volgepropt met zoekwoorden. U kunt het ook uploaden als een gesloten caption file naar YouTube waar het zal worden geïndexeerd. (Meer hierover in de video hieronder).

5. Help lezers om uw video’s te delen
In de meeste gevallen is het verstandig om video’s shareable te maken door middel van social widgets als Facebook (Like) en Twitter (retweet). Wist u dat u het ook kunt toestaan dat uw video’s direct op Facebook worden bekeken als iemand uw pagina een Like geeft? Als u een player heeft met geïntegreerde ‘Koop nu’-buttons, zullen die ook op Facebook worden weergegeven.6. Maak gebruik van uw video-inhoud
Hoe meer content u heeft op uw pagina’s die kunnen worden gerankt binnen de verschillende verticals in Google – image search, organic search, video search etc. – hoe meer verkeer u naar uw site kunt leiden.

E-commerce retailer eBags voegde een aantal stilstaande beelden van zijn video’s toe onderaan de pagina’s met video’s. Veel van de beelden zijn geïndexeerd door Google Images en, als gevolg, zagen zij een stijging van 115 procent in het verkeer naar de videopagina’s.

7. Creëer aantrekkelijke thumbnails
Dit is een no brainer aangezien de thumbnail het eerste is waar bezoekers naar kijken en het belangrijkste. Zorg dus dat uw thumbnails opvallen, relevant zijn en van hoge kwaliteit zijn.8. Zorg dat uw pagina’s snel laden
Google kijkt voor de ranking van zoekresultaten ook naar de laadsnelheid van pagina’s. Snellere pagina’s zijn van positieve invloed op de gebruikservaring en het bounce percentage, of deze nou wel of geen video’s bevatten. Een aantal handige, gratis tools die u kunt gebruiken om uw snelheid te beoordelen zijn:

Bron: Video-commerce.org