Twinkle | Digital Commerce

EasyWineShopper verkoopt wijn en bier voor rockband Kiss

2017-05-27
180101
  • 1:07

De legendarische rockband Kiss begint met online verkoop van zijn eigen wijn en bier. De Amerikaanse band wordt daarbij geholpen door het Nederlandse bedrijf EasyWineShopper, dat al de wijnverkoop faciliteert voor de band Motörhead.
 
De webshop van Kiss draait op software van EasyWineShopper, dat ook de fulfilment en facturatie van orders verzorgt. Het bedrijf van Ralph Michels werkt al op soortgelijke wijze voor de Britse rockand Motörhead en het denkt te kunnen verdienen aan de wijn- en bierverkoop van en voor meer bekende bands.

Geen importeur
EasyWineShopper trekt samen op met verschillende merchandisingbedrijven, die de dranken laten produceren. De betrokken bands ontvangen royalities voor de verkoop van de flessen. ‘Bijzonder aan deze constructie is dat er helemaal geen importeur tussen zit’, zei Michels eerder over het concept.
     
26 Amerikaanse Staten
Kiss Zin Fire (wijn) en Kiss Destroyer (bier) zijn vanaf aanstaande zondag te koop op de Europese markt. EasyWineShopper verzorgt ook de fulfilment van orders naar 26 Amerikaanse staten, vanaf eind deze zomer naar verwachting. Michels: ‘We zijn dan in staat om ieder merk alcohol binnen een week thuis te bezorgen bij ruim een half miljard mensen, aan weerskanten van de oceaan. Een mijlpaal voor de online wijnindustrie.’