Twinkle | Digital Commerce

Tesco introduceert bezorgabonnement

2017-11-11
258127
  • 0:59

Tesco komt met abonnementen voor de bezorging van online bestelde boodschappen. Voor 36 pond komt de Britse supermarktketen drie maanden lang voorrijden, voor 60 pond een half jaar. Tesco hanteert wel een besteldrempel van 40 pond per keer.

Met Delivery Saver, zoals het bezorgabonnement heet, kunnen Britten dagelijks worden beleverd door marktleider Tesco, zoals te zien is in de voorwaarden:



De online koper kan bij Tesco een afleverdag en een tijdvak selecteren voor bezorgen of afhalen. Voor afhalen biedt Tesco twee alternatieven: klanten kunnen hun bestelling oppikken bij een speciale balie in de winkel of afhalen bij een Tesco Click & Collect Drive-Through, een soort McDrive voor boodschappen. Meer over online orderfulfilment bij Tesco leest u hier.

Amazon Prime
Het nieuwe bezorgabonnement van Tesco doet denken aan Amazon Prime. De grootste webwinkelier ter wereld bezorgt producten een jaar lang voor 79 dollar. Abonnees krijgen voor dat bedrag ook 'gratis' toegang tot Amazon Instant Video en tot een digitale bibliotheek. Ook Google zou werken aan een bezorgservice in abonnementsvorm.