Twinkle | Digital Commerce

Profile de Fietsspecialist begonnen met e-commerce

2017-11-08
332213

Profile de Fietsspecialist heeft een begin gemaakt met e-commerce. De online verkopen komen direct ten goede aan de fysieke winkelondernemers. ‘Maar conversie voert niet de boventoon’, zegt Veronique van der Wielen namens retailorganisatie Biretco over de site.

Biretco ondersteunt de winkeliers van Profile de Fietsspecialist onder meer op het gebied van inkoop, marketing en automatisering. Het nieuwe online platform, ontworpen door ISM eCompany en gebouwd op Magento Enterprise, draait ‘op en voor onze ondernemers’, zegt online marketeer Van der Wielen. ‘Wij zijn slechts de aanjager geweest.’

Afhalen bij de winkelier
Bestelde fietsen op Profiledefietsspecialist.nl worden vanuit het centrale magazijn van Biretco geleverd aan een winkelier in de buurt van de koper. Webshoppers moeten rijwielen dus afhalen bij een van de ruim 150 Profile-winkels in ons land. Van der Wielen: ‘Op termijn willen we ook gaan bezorgen, maar we doen het stap voor stap.’ Onderdelen en accessoires, die liggen opgeslagen bij S&H fulfilment in Moerdijk, worden wel direct aan huis bezorgd.

Kennis en inspiratie
Volgens Van der Wielen moet de site vooral dienst doen als platform voor kennis en inspiratie: ‘We willen het vakmanschap van onze ondernemers bundelen online en hun een extra afzetkanaal bieden. Maar de site staat niet bol van de calls to action, conversie voert niet de boventoon. De fysieke winkels staan centraal.’

Fietswereld
Biretco wil de e-commerce activiteiten van Profile de Fietsspecialist uitbreiden naar België en Duitsland. De retailorganisatie is ook eigenaar van de formule Fietswereld. ‘Op termijn willen we ook daarmee online gaan verkopen', besluit Van der Wielen.