Twinkle | Digital Commerce

Roger Kenbeek vertrekt bij Zanox

2017-05-27
180101
  • 1:14

Roger Kenbeek neemt afscheid als countrymanager van Zanox, het affiliatenetwerk dat hij groot hielp maken in Nederland. Na het vertrek van Kenbeek, die als adviseur betrokken blijft, krijgt Thomas Joosten de dagelijks leiding alleen in handen.
 
Dat schrijft Jochem Vroom op Affiliateblog.nl. Hij is eigenaar van verschillende kortingssites en voormalig werknemer van Zanox. Onder leiding van Kenbeek groeide het bedrijf in ons land uit van een klein affiliatenetwerk tot een dominante speler in performance based advertising. De omzet in 2011 kwam uit op 32 miljoen euro volgens Vroom.

Overname M4N
Met dank aan de grote broer in Duitsland kwamen onder meer Zalando, Nelly en Groupon als klant binnen, waarna ook grote Nederlandse adverteerders in zee gingen met Zanox. In juni nam het bedrijf 100 procent van de aandelen in concurrent M4N over. Daarmee ontstond de grootste speler op de Nederlandse affiliatemarkt, door Blauw Research becijferd op 119 miljoen euro in de laatste Affiliate Markt Monitor. Sinds de overname deelde Kenbeek de dagelijkse leiding met M4N-oprichter Joosten. Die wordt nu de enige kapitein op het schip.

Zanox Marketplace
Zanox, onderdeel van Axel Springer en PubliGroupe, fuseerde in 2010 met Affiliate Window en Buy.at, waarmee het Europees marktleider werd op de markt voor performance based advertising. Afgelopen oktober kondigde het bedrijf in Berlijn zijn Zanox Marketplace aan, een transparant platform dat directe communicatie tussen adverteerders en publishers mogelijk maakt.