Twinkle | Digital Commerce

Cook&Co knoopt webwinkel aan nieuwe website

2017-11-11
15279
  • 1:24

Cook&Co gaat verder met een nieuwe site, waarin plaats is voor een webwinkel. De keten van kookwinkels in Nederland maakt meteen werk van crosschanneling: webkopers kunnen producten in de winkel ophalen, retourneren en ruilen.

Cookandco.nl zet in op ‘koken, lekker eten en gezellig tafelen’. De site is gebouwd op software van Dynamic Web, laat e-commerce medewerker Monique van Rooij weten. Bij de start bestaat het online assortiment uit zeventienhonderd artikelen van tientallen verschillende merken. Op korte termijn zal het aanbod tot drieduizend producten groeien, onder meer door de toevoeging van duizend kookboeken.

Verzending of ophalen
Cook&Co zegt internetbestellingen die voor 14.00 uur binnenkomen nog dezelfde dag aan te bieden bij PostNL. De verzendkosten bedragen 3,50 euro voor Nederlandse en 12,50 euro voor Belgische klanten. Wie ervoor kiest een order in een (Nederlandse) winkel op te halen, houdt dat bedrag in zijn zak.

Blokker Holding
Cook&Co is de naamsopvolger van de formule Hoyng en onderdeel van de Blokker Holding. Sinds 2005 werden 25 eigen winkels ge- of heropend onder de vlag van Cook&Co. Het hoofdkantoor en het distributiecentrum van de keten zijn gevestigd in Waalwijk, van waaruit ook de weborders worden verzonden. Van Rooij: 'We delen een gebouw met Xenos, ook onderdeel van Blokker, maar we hebben verder onze eigen faciliteiten.'

Inspiratie
Cook&Co investeerde met zijn nieuwe site ook in inspiratie. Onder dat kopje heeft de keten onder meer demonstraties, recepten en 'culifacts' in de aanbieding online. Cookandco.nl is verder voorzien van een receptendatabank en de optie om verlanglijstjes te maken en te delen.

Hieronder vindt u een impressie van de homepage van Cook&Co: