Twinkle | Digital Commerce

Amazon blijft bouwen

2017-05-27
180101
  • 1:44

Amazon opent nog deze zomer een nieuw fufilmentcentrum in het Britse Rugeley, onderdeel van het Engelse district Staffordshire. Behalve in Europa stampt Amazon ook in de VS in hoog tempo warehouses uit de grond.

De grootste webwinkelier van de wereld heeft verder een uniform Amazon Europe Marketplaces Account gecreërd, schrijft RetailWeek. Voortaan kunnen verkopers die gebruik maken van het platform van Amazon toe met één account voor alle Europese landensites van de webgigant. Amazon heeft dedicated sites voor Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk en Italië en investeerde ook in een European Fulfilment Network (EFN). Meer daarover leest u hier (scroll naar FAQ for EFN).

Amazon in Europa
Amazon richt zijn pijlen nadrukkelijk op Europa. Bekend is dat het bedrijf een nieuw technisch platform in ontwikkeling heeft, dat de bouw van meer landenspecifieke sites moet bevorderen. Ondertussen zoekt Amazon naar verkooppartners in Europese landen waarin het nog niet zelf actief is.

Fulfilmencentra
Vanaf het nieuwe fulfilmentcentrum in Engeland gaat Amazon orders leveren aan webshoppers uit Groot-Brittannië, continentaal Europa, maar ook uit andere delen van de wereld, aldus vice president operations Arthur Valdez tegen RetailWeek. In het centrum komen negenhonderd mensen te werken.

Amazon helpt binnenkort meer Britten aan werk: eerder al maakte het bedrijf bekend een fulfilmentcentrum te beginnen in het Schotse Dunfermline. Dat moet voor de jaarwisseling open gaan. In het nabijgelegen Edingburgh wordt nog een klantenservicecentrum geopend.

Amazon beschikt al over drie fulfilmentcentra in Engeland, twee in Schotland en één in Wales. In totaal wil het bedrijf eind dit jaar 18 van die centra in heel Europa operatief hebben.

'Building boom'
De Amerikaanse nieuwssite Business Insider schrijft over de building boom bij Amazon, dat ook op Amerikaanse bodem ‘like crazy’ fulfilmencentra uit de grond stampt. Vorige week maakte het bedrijf de bouw van twee nieuwe centra bekend, bovenop de drie eerder dit jaar aangekondigde centra. Vorig jaar bouwde Amazon al 13 nieuwe warehouses.

Business Insider wijst erop dat Amazon veel vertrouwen lijkt te hebben in de toekomst, maar de komende tijd wel veel kosten zal maken. Eerder was dat al reden voor een koersdaling van het bedrijf.