Twinkle | Digital Commerce

C&A start online-verkoop in Frankrijk

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:20

C&A heeft een webwinkel gelanceerd voor de Franse markt. De shop wordt aangestuurd vanuit Duitsland, waar het kledingconcern al enkele jaren een webwinkel heeft. In thuisland Nederland verkoopt C&A voorlopig alleen online bij Wehkamp.nl.

La boutique C&A online est exploiteé par C&A Online Gmbh (Allemagne)’, kondigt C&A de ‘boutique online’ aan op de Franse corporate website. Bart Brenninkmeijer, een nazaat van oprichters Clemens en August Brenninkmeijer, vormt met Ralf Rothberger de directie van C&A Online, dat is gevestigd in Düsseldorf.

Samenwerking met Wehkamp.nl
C&A, dat meer dan duizend winkelfilialen heeft in ruim twintig landen, startte in ons land begin 2007 met de verkoop op Wehkamp.nl. De partijen kwamen in april 2008 een nieuwe samenwerking voor vier jaar overeen. ‘Zo lang het contract geldt, gaan we in Nederland niet zelf kleding op internet aanbieden’, zei C&A toen twee weken later de Duitse shop van C&A live ging. Ook in Oostenrijk verkoopt C&A inmiddels online.

Grootste winkel
Het contract dat C&A met Wehkamp.nl sloot loopt dus volgend jaar af. Maiko Slechtenhorst laat namens C&A Nederland weten dat het bedrijf 'zeer tevreden' is over de huidige samenwerking: 'Ik mag geen cijfers noemen, maar vorig jaar verkochten we voor het eerst meer op Wehkamp.nl dan in onze grootste winkel. Het is zeer wel denkbaar dat we de huidige constructie voortzetten.'

D oorschakelen
Over de internationale webwinkelactiviteiten laat de woordvoerer weten: 'We willen eerst kijken hoe de online-verkoopactiviteiten in Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk zich ontwikkelen, maar we kunnen doorschakelen als we dat willen. De structuur staat er al helemaal.'