Twinkle | Digital Commerce

Webwinkel Procter & Gamble open voor publiek

2017-11-08
180101
  • 1:23

Na een besloten test van enkele maanden heeft Procter& Gamble zijn webwinkel geopend voor het Amerikaanse publiek. Op Pgestore.com biedt de frabikant onder meer producten van zijn merken Pampers, Gillette en Duracel te koop aan.

Een groep van ongeveer vijfduizend webshoppers kreeg vanaf januari de kans Pgestore.com te testen. Behalve producten van ruim vijftig merken biedt de site ook productbeoordelingen, een feedback-forum en koppelingen met sociale media.

PFSweb
De exploitatie van de site, die draait op een paltform van Demandware, is in handen van PFSweb. De dienstverlener draagt zorg voor orderverwerking, fulfilment en distributie, maar bepaalt ook de prijzen voor de producten op de site. Op bestellingen zal standaard 5 euro verzendkosten worden gerekend. P&G beperkt zich tot assortimentsbepaling, marketing en merchandising.

Laboratorium
De prijzen in de webwinkel liggen niet bepaald lager dan elders. De shop zou vooral dienst moeten doen als een laboratorium, waarin P&G klantgedrag kan volgen. Om zich daarop te kunnen focussen is volgens de fabrikant ook gekozen voor vergaande outsouricng. Op de site van de Financial Times stelt de Noord-Amerikaanse voorman Kirk Perry dat retailpartners uiteindelijk zullen profiteren van de bevindingen.

Zijn waar de consument koopt
In dezelfde krant toonde CEO Bob McDonald zich eerder meer uitgesproken over het eigen online-verkoopkanaal: ‘Ik voel niet de behoefte om iedere verkoop via een retailer te laten lopen. We willen onze verkopen bij retailers maximaliseren, maar we willen ook daar zijn waar de consument wil   shoppen.’

Op dit moment haalt Procter & Gamble ongeveer 1 procent van zijn inkomsten uit online, vooral door de groothandelsverkoop aan onder meer Amazon en Wal-Mart.