Twinkle | Digital Commerce

WE webshop maakt zich op voor buitenlandse uitrol

2017-11-08
799542
  • 1:21

In de tweede helft van dit jaar start modeketen WE Fashion met de uitrol van zijn webwinkel in het buitenland. Het eerst volgende land dat een WE-webshop krijgt is Duitsland. Dat vertelde e-commerce director Linda de Graaff vandaag tijdens de Thuiswinkel Vakbeurs.

Na Duitsland volgen de andere landen waar WE al actief is: België en Luxemburg, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland. De Nederlandse webshop is eind december live gegaan met 'hoofdaannemer' TNT Post en onderaannemers Eperium en Neckermann.com. ‘We zijn er goed in om de spullen in een vrachtauto te stoppen, bij de retailer af te leveren, te laten verkopen en weer in te kopen’, vertelde De Graaff. ‘Maar we hebben weinig e-commerce expertise in huis.’

Vandaar dat de fashionretailer koos voor het outsourcen van de belangrijkste e-commerce onderdelen. De marketing en de klantenservice gebeuren in huis. ‘De medewerkers die eerst de vragen van de retailers beantwoorden, spreken nu met de consumenten. Dat was een kwestie van opschalen'.

Voordat de uitrol naar het buitenland daadwerkelijk kan starten, moet eerst de kassa van de marketingafdeling weg. De Graaff: ‘We behandelen e-commerce als een gewone winkel. En aangezien we door een groot ERP-project geen aanspraak konden maken op onze IT-afdeling hebben we letterlijk een kassa op onze afdeling staan.’

Het gaat ‘supergoed’, aldus De Graaff. ‘De omzetcijfers liggen boven plan.’ Prioriteit is nu om de kassa te vervangen voor een goede koppeling met de backoffice en het uitbreiden van de database. Daarna komt het buitenland aan de beurt.