Twinkle | Digital Commerce

SpinAward voor Appie van Albert Heijn

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:01

Appie is bekroond met een gouden SpinAward voor het beste mobiele concept. De applicatie van Albert Heijn werd ontwikkeld met de bureaus IceMobile en Muse Amsterdam. Ook Ikea viel als opdrachtgever in de prijzen, met Design your own life.

Albert Heijn lanceerde Appie eind vorig jaar voor de iPhone. Vorige maand werd een nieuwe versie voor de Apple-telefoon en een equivalent voor toestellen die draaien op Android aangekondigd. Met de applicatie hebben smartphone-bezitters altijd een boodschappenlijstje, duizenden recepten en actuele Bonusaanbiedingen op zak. Het is nog niet mogelijk mobiel te bestellen bij Albert Heijn, maar de supermarktketen liet al weten die optie wel te willen introduceren.

Design your own life
Albert Heijn en Ikea waren overigens de enige retailers die als opdrachtgever in de prijzen vielen tijdens de SpinAward-avond in de Westergasfabriek. Het Zweedse woonwarenhuis won zilver met zijn platform Design your own life, dat werd ontwikkeld met bureau Lemz.

Alle winnaars
Twinkle-hoofdredacteur Marieke Verdonk zat in de jury van de SpinAwards, jaarprijzen voor creativiteit in interactieve communicatie. Een overzicht van alle winnaars vindt u bij de collega’s van Adformatie.