Twinkle | Digital Commerce

De ideale webwinkelklant

2017-05-26
180101
  • 1:35

De meeste vrouwen houden van shoppen - maar met een dikke buik door een winkelstraat waggelen, is niet prettig. Geen wonder dat juist zwangere vrouwen liever vanuit huis winkelen. Ook fijn voor webwinkeliers: als je zwanger bent, heb je veel nieuwe spullen nodig.

Denk aan: nieuwe kleding, een wieg, commode, kinderwagen, kolfapparaat, autostoeltje enz.

Welke webwinkel zou het beste zijn voor de zwangere vrouw? Ik ga mij proberen daar als man in te verdiepen. Als ik op ‘zwanger’ zoek in Google kom ik al snel uit op Deblijedoos.nl. Zo’n grappige naam valt op! Hier kan iemand voor meer dan 100 euro aan gratis cadeaus ontvangen.

Leuk, gratis shoppen. Dat zie je niet zo vaak. In mijn verdere zoektocht kom ik leuke niche sites tegen zoals:
• Mijnzwangerschap.nl: schrijf een dagboek en laat dat printen aan het einde van de zwangerschap.
• Draagdoek.nl: grappig initiatief met veel kleurrijke draagdoeken.
• Mommymeasure.nl: meetlink voor de groeiende buik.
• Lingerievoortwee.nl: lingerie voor de zwangere vrouw.
• Bollebuiken.nl: kledingwinkel voor zwangere dames.
• Zwangerschapsnavelpiercing.nl: speciale piercings voor zwangere vrouwen.

Het verbaast mij hoe enorm groot deze markt is en hoe ongelofelijk veel webwinkels er zijn voor zwangere vrouwen. Kijk maar eens op Zwanger-kado.startpagina.nl. Maar wat is nu de beste webwinkel voor de zwangere vrouw? Ik kwam er niet goed uit. Ondanks de pot augurken naast mij. Daarom heb ik de hulp van enkele vrouwen ingeschakeld.

En daar is als winnaar uit de bus gekomen: Flavourites.nl. Dit is eigenlijk geen echte webwinkel, maar een online-winkelcentrum. Zwangere vrouwen hebben de tijd en kunnen bij Flavourites.nl eindeloos speuren in -honderden webwinkels.

En de toekomstige vaders? Die kunnen nog altijd naar Kluun.nl en daar het boek ‘Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt’ bestellen. Een absolute aanrader!

Deze posting verscheen eerder als column in Twinkle 3-2010.