Twinkle | Digital Commerce

'IDeal meest onmisbare financiële merk'

2017-05-27
11980
  • 1:04

Uit recent onderzoek komt iDeal naar voren als merk dat Nederlanders het minst graag zouden willen missen van alle financiële merken. De betaalmethode van Currence blijft Rabobank nipt voor.

Hoewel iDeal op Europees niveau maar moeilijk terrein wint, heeft het in Nederland een sterke naam opgebouwd. De toppositie zal mede te danken zijn aan het feit dat banken aan gezag hebben ingeboet en iDeal niet inwisselbaar is. Ofwel: iDeal is de enige op de lijst zonder concurrenten. Dat neemt niet weg dat Currence het voor elkaar heeft gekregen in vier jaar tijd (2010 is het eerste lustrumjaar) een merk uit de grond te stampen dat er staat.

Op het Internationaal Payment Platform zei iDeal-manager Erik tak gisteren dat de betaalmethode terugkijkt op de drukste maand in zijn bestaan: in november vonden 4,6 miljoen iDeal-transacties plaats. Inmiddels noemt 48 procent van de Nederlanders iDeal 'onmisbaar', zoals blijkt uit de onderstaande 'onmisbaarheidsranglijst':

Top100 Onmisbare Merken
De lijst met onmisbare financiële merken is een afgeleide van de 'Top 100 Onmisbare merken van 2009', die werd samengesteld door het European Institute for Brand Management (EURIB). De algehele top-3 van onmisbare merken wordt gevormd door Hema, Kruidvat en Blokker. De complete lijst en alle sublijsten kunt u hier raadplegen.