Twinkle | Digital Commerce

Borders komt met in-stock guarantee op webaanbod

2017-11-08
169130
  • 1:06

De Amerikaanse boekhandelsketen Borders geeft een nieuwe twist aan het fenomeen free shipping. Wie een online-aangeboden product niet vindt in een fysieke winkel, kan het gratis thuisgestuurd krijgen.

Bestellers op Borders.com konden producten al oppikken in een vestiging van de keten, waardoor ze verzendkosten uitsparen. Met de nieuwe service biedt Borders ook een gratis verzendalternatief voor mensen die wel keken, maar niet kochten op Borders.com.

Novum
Hoewel het basisidee ('Die bestellen we en sturen we naar u op') niet revolutionair is, spreekt Mike Edwards van Borders van een novum. Tegen Internet Retailer zegt hij: 'We geloven dat geen boekverkoper dit ooit eerder heeft aangeboden. We zijn verheugd dat we dit shopping-seizoen met een baanbrekende nieuwe service voor klanten kunnen komen.'

Volgens Edwards garandeert Borders, met een online-omzet van dik 45 miljoen dollar de nummer 212 op de Top 500 Guide van Internet Retailer, voortaan een bevredigende gang naar de winkel.

Long tail
De 'in-stock guarantee' geldt voor alle producten die te vinden zijn op Borders.com. Volgens Edwards heeft Borders, dat de long-tail naar zijn winkel haalt en daar zelf de rekening voor betaalt, de winkelplanken dan ook tot het plafond toe vol liggen.

25 dollar
Wie online koopt en de producten thuis wil laten bezorgen, betaalt overigens geen verzendkosten als het bestelbedrag hoger ligt dan 25 dollar.