Twinkle | Digital Commerce

Sears laat community binnen via Twitter en Facebook

2017-05-27
170129
  • [nieuws]
  • 0:51

Sears biedt leden van zijn online-communities voortaan toegang via externe inloggegevens. Ze kunnen onder meer gebruikersnamen en wachtwoorden van e-mailproviders en sociale netwerken invoeren voor toegang tot MySears en MyKmart.

Sears behoort tot de grootste winkelketens van de Verenigde Staten en is de eerste online-retailer van naam die deze stap zet, melden Amerikaanse media.

Drempel
Door gebruik te maken vanOpenID-functionaliteit wil Sears de drempel tot zijn communities verlagen; Leden hoeven immers niet nog een gebruikersnaam en wachtwoord te onthouden. Ze kunnen volstaan met het inkloppen van accountgegevens van onder meer Twitter, Facebook, MySpace, Google, Yahoo en Windows Live.

Jonger koperspubliek
Sears, dat onlangs al isbegonnenmet de verkoop van kerstartikelen, probeert viaonline-communities een jonger koperspubliek aan zich te binden. OpMySearsenMyKmartkunnen leden onder meer reviews achterlaten en informatie delen.

In het meinummer van Twinkle verscheen een artikel over OpenID's en hoe die uw omzet kunnen helpen vergroten. U kunt het artikelhierlezen.