Twinkle | Digital Commerce

Amazon trekt muur op rond eigen data

2017-05-27
170130
  • [nieuws]
  • 0:57

Amazon ziet strenger toe op de voorwaarden voor het gebruik van zijn productdata door derden. Ontwikkelaars van mobiele applicaties moeten voortaan eerst toestemming vragen om de data gratis te mogen gebruiken.

Dat schrijft De Telegraaf naar aanleiding van het verdwijnen van de Delicious Library-applicatie (video) uit de App Store van Apple. Amazon had geen toestemming gegeven voor het mobiele gebruik van zijn productgegevens via een API, waarna het actie ondernam.

Criteria onbekend
Volgens De Telegraaf is niet bekend welke criteria Amazon hanteert voor het verlenen van toestemming voor zijn datagebruik. De krant suggereert dat Amazon liever wil dat mensen de eigen applicaties gebruiken op de iPhone, omdat ze dan misschein iets kopen bij de webwinkelreus.

IndeAmazon.com Product Advertising API License Agreement,staat in sector 4: You will not, without our express prior written approval requested viathis link, use any Product Advertising Content on or in connection with any site or application designed or intended for use with a mobile phone or other handheld device.

Amazon gaf tot op heden geen commentaar op de kwestie.